DISTRIBUTIEKETTING VERVANGEN BIJ VAKGARAGE PATERNOSTER!

Veel auto’s zijn tegenwoordig voorzien van een distributieketting in plaats van een distributieriem. De distributieketting wordt vaak gepresenteerd als duurzaam en onderhoudsvrij, terwijl distributieriemen met enige regelmaat vervangen moeten worden.

Helaas leert de ervaring dat ook distributiekettingen niet onderhoudsvrij zijn. Niet alleen de distributieketting maar ook de bijbehorende onderdelen zoals de geleiders en de spanners hebben het zwaar te verduren. Hieronder een voorbeeld hoe de distributieketting en de geleiders er uit zien.

Hoort u een ratelend geluid tijdens het starten en hoort u dit vooral bij een ‘koude motor’? Dan is de kans aanwezig dat de distributieketting vervangen dient te worden.

Header distributieketting paternoster

Helaas krijg u niet alleen te maken met een vervelend klapperend/tikkend geluid bij het starten, maar bestaat de kans dat als u niets doet de ketting zo slap wordt dat de distributie ‘verspringt’ en dus de motor niet meer ‘op tijd’ staat. Hierdoor kan ernstige motorschade ontstaan.

Iets wat onderhoudsvrij had moeten zijn is nu uitgelopen tot onze dagelijkse bezigheid. Het vervangen van de distributieketting is een klus die je met een gerust hart kan overlaten aan onze gespecialiseerde monteurs. Iets wat wij tegen zeer scherpe prijs kunnen aanbieden.

Twijfelt u of uw distributieketting versleten is? Rij gerust langs of neem contact op en dan kijken we gelijk even voor u!